2024-08-22

Total makeover på Fosievägen halverar energianvändningen

Victoriahem Upprustning Heleneholm

Nu är vi klara med den omfattande upprustningen av de två husen på Fosievägen i Malmö. Vi har genomfört flera stora projekt som alla syftar till att minska energiförbrukningen.

Vi har utfört tilläggsisolering av fasad, bytt till energieffektiva fönster, uppgraderat till effektivare styr- och reglersystem samt effektivare ventilation med värmeåtervinning. Åtgärderna tillsammans beräknas förbättra byggnadens energiprestanda med 50 procent.

– Vi har redan sätt bättre resultat än väntat. Under våren har energiförbrukningen minskat med mer 35 procent. Husen kommer att gå från energiklass E, som är normal ”miljonprogramsstandard”, till C som motsvarar standarden i nyproduktion, säger vår projektchef Noah Hammarling.

Projektet påbörjades 2022 och slutfördes våren 2024. Projektet har medfinansierats med hjälp av stöd från EU.Finansieras av Europeiska unionen NextGenerationEU

Arkiv

2022-10-19

Så tycker våra hyresgäster om vår service

Läs mer

2022-10-13

”Med delaktiga hyresgäster kan vi göra mer”

Läs mer

2022-10-12

Modell för hyresförhandlingar skyddar hyresgäster

Läs mer

2022-10-04

”Vi får positiv energi från nöjda hyresgäster”

Läs mer

2022-09-20

Uthyrning via bostadsförmedlingen hindrar fusk

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.